Wat is massage?

 

Uit de natuurlijke behoefte aangeraakt te worden is de massage als therapie ontstaan. De eerste literatuur over massage stamt uit China. Vanuit het Verre Oosten komt het masseren naar het Midden Oosten en zo verder naar Europa en de rest van de wereld.

Massage is een helende kunst. Het is een ontmoeting, een aanraking, van mens tot mens op een zuivere manier. Zonder aanraking kunnen we eigenlijk niet, maar in deze haastige wereld staan we niet stil bij onszelf en bij wat we nodig hebben. Aanraking, massage, helpt je weer contact te maken met je lichaam, te leren luisteren naar wat je lichaam je zegt en zo het leven met al zijn spanningen beter aan te kunnen.

Masseren is gebruik maken van de tastzin. Tastzin is het zintuig dat je het eerst ontwikkelt. Het is het zintuig dat je het vermogen geeft om te voelen. Toch worden natuurlijke handelingen zoals wrijven, drukken en kneden wel door jezelf toegepast als je pijn of stijfheid voelt in je spieren of gewrichten. Je bent dan eigenlijk al bezig massagetechnieken toe te passen, zij het meestal onbewust. Je handen gaan als het ware automatisch naar de pijnlijke plek. Net als een moeder die haar kind troost door haar kind vast te houden en aan te raken. De natuur heeft de huid en de lagen eronder zo gemaakt dat ze zintuiglijke waarnemingen kan ontvangen en doorgeven. Ze is in staat de aanraking door te seinen naar de rest van het lichaam en dat is de reden dat massage de werking van klieren, spieren, gewrichten, organen en zenuwen kan verbeteren. Ze activeren het imuumstelsel en vergroot de weerbaarheid tegen ziekten, ze kan pijn verlichten, stimuleert de bloedsomloop en ondersteunt de lymfestroom waaruit gifstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Ze heeft een onspannend effect  en  kan tevens opwekkend en stimulerend zijn. Ze verzacht spanningen en versoepelt en ontspant spieren. Ze verlaagt de bloeddruk, vermindert stress , slapeloosheid en depressie.Kortom het werkt helend op allerlei gebieden.

Ieder mens zou zichzelf een groot cadeau geven  door op geregelde tijden  een fijne massage te gaan halen.

Zorg ervoor dat je  een massage therapeut kiest waar jezelf op je gemak voelt .

 

 

 

Met veel plezier stellen wij de gastvrouw

 

 

 

 

Met veel plezier stellen wij de gastvrouw van deze workshop voor :

 

Tamara – The Angel Listener.

 

Zij is gediplomeerd "Angel Teacher" van Diana Cooper's School of Angels & Ascension,  Violet Flame Reiki Master & Past Life Regression Therapeute.

Tamara is helderziend, helderhorend & heldervoelend.

 

Zaterdag & Zondag 6-7 September.

10-17uur, met 1 uur lunch pauze en 2 korte koffie pauzes.

 

 

      MASSAGE

Wat is Integratieve massage?

 

Het is een zeer ontspannende massage die  drie verschillende massagevormen integreert in één geheel.Er wordt op een liefde-en respectvolle manier gewerkt.

De duur ervan is 1.30 u

Voor meer inlichtingen of afspraak contacteer me.

 

Dynamische massage

 

Hier wordt het lichaam uitgenodigd om spanningen los te laten door zachtjes wiegende,schuddende,rollende en trekkende bewegingen.

 

Intuïtieve massage

 

Het lichaam wordt gemasseerd met olie.Lange stijkingen afgewisseld met diepe knedingen brengen je vervolgens in een diep ontspanning.

 

Polariteitmassage

 

Door het zachtjes neerleggen van de handen op bepaalde plaatsen,worden deze delen van het lichaamweer energetisch met elkaar verbonden waardoor onze energie weer kan gaan stromen.